Fietsvakantie In Frankrijk

Waar kan men beter op fietsvakantie gaan dan in Frankrijk? Dit prachtig land heeft immers zoveel te bieden: prachtige landschappen, stranden, hoge bergen, mountainbike parcours, mooie geasfalteerde wegen, rustige plattelandsweggetjes, noem maar op. Elke fietser vindt wel iets dat zijn hartje belieft.

De berggeiten onder ons wiens vakantie pas geslaagd is als ze een nieuwe berg aan hun lijst veroveringen kunnen toevoegen, zullen zich uiteraard thuis voelen in de Pyrenneën, de Alpen of in de buurt van Bédoin, in een camping aan de voet van de mytische Mont Ventoux. Vooral deze laatste is een bijzonder populaire vakantiebestemming bij fietsende Vlamingen; zo organiseert Sporta ook ieder jaar een wielerevenement waarbij 2000 ingeschrevenen zich tegelijkertijd naar de top van de 1912m hoge berg proberen te fietsen.

Indien je je hier ook aan wilt wagen, kunnen we je alvast de gouden raad geven om reeds in de voormiddag te starten (in de namiddag kan de brandende zon voor onaangename verrassingen zorgen) en je heel goed in te smeren met een anti-muggen roller (naarmate je je dieper in het bos bevindt zal je anders de muggen van je moeten afslaan). Kortom, welke berg je ook wilt beklimmen zorg ervoor dat je jezelf goed voorbereidt, zowel thuis (door op voorhand veel te trainen) als ter plekke (jasje en helm meenemen voor de afdaling)!

Natuurlijk zijn er ook fietsende vakantiegangers die het iets rustiger aan willen doen en gewoon een ontspannende fietsvakantie willen doorbrengen. Deze groep fietsers geven er ongetwijfeld de voorkeur aan om op de vlakke wegen te blijven. Geen probleem natuurlijk, want bijvoorbeeld in de buurt van de kusten, de lavendel- en zonnebloemvelden zijn er prachtige wegen waar je vanop je fiets van het landschap kan genieten.

Goedkope Vakantie Aanbiedingen in Frankrijk


 Er zijn momenteel geen aanbiedingen beschikbaar!